Aromatične palačinke od krompira

11 namirnica <45min Srednje
  • Krompir 600 g
  • crveni luk 200 g
  • Beli luk 2 čena
  • Carnex Dimljena slanina u omotu 1
  • vlašac veza
  • peršunovo lišće veza
  • Jaja 2 kom
  • brašno kašika
  • Ulje 0,5 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Krompir očistiti, potom izrendisati na krupnu stranu renda. Krompiru dodati crveni luk sečen na rebarca i sitno seckan beli luk, potom vlašac, peršun i Carnex dimljenu slaninu u omotu sečenu na sitne kockice. U dubokoj posudi blago ulupati jaja, dodati brašno i začiniti po ukusu.

2.

Povezati dve mase, po potrebi dodati još brašna i izmešati.

3.

Tako dobijenu masu peći u zagrejanom tiganju dok se ne zapeče sa donje strane, potom obrnuti i zapeći sa druge strane. Servirati sa mileramom. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.