Batak u sosu od limuna sa pireom od tikvica i Novosadskom salamom

10 namirnica >60min Srednje
  • pileći batak 4 komada
  • limun 2 komada
  • Beli luk 2 čena
  • tikvica 2 komada
  • mleko 1 dl
  • Carnex novosadska salama 250g
  • Ulje 2 kašike
  • puter 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Odvojiti batak i karabatak. Batak zaseći na užem delu gde je koska. Posolitit i pobiberiti.

2.

Oljuštiti tikvicu i staviti je da se kuva 15 minuta dok ne smekša. Oljušteni deo tikvice sačuvati za pire. Kada se tikvica skuvala nakon 15 minuta, procediti je i propasirati uz dodavanje mleka i soli. Puter možete dodati na samom kraju.

3.

U zagrejani tiganj staviti batak da se prži sa svake strane po 3-4 minuta. Ubaciti Carnex novosadsku salamu da se griluje zajedno sa batakom. Kada je meso gotovo, izvaditi ga iz tiganja i u istom pripremiti sos od limuna.

4.

Propržiti malo belog luka i ubaciti kolutove limuna. Sipati sok limuna i par kapi vorčester sosa. Kuvati vrlo kratko da se ne ukuva do kraja. 

5.

Servirati batak, zatim pire pomešan sa sirovom korom tikvice, poređati novosadsku salamu i limun i sve lepo preliti sosom.

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.