Bećarac sa svežim povrćem i svinjskom pršutom

10 namirnica <10min Lako
  • crni luk 2 glavice
  • Paradajz 1 kg
  • Carnex pršuta 200 g
  • paradajz pire 1 kašika
  • Ulje 50 ml
  • peršun 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • paprika šilja 1 kg
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

Za bećarac je potrebno dosta svežeg povrća. Iseckati crni luk na rebarca i staviti da se dinsta 5 minuta. Ubaciti papriku i sve dobro sjediniti i promešati. Dinstati na laganoj vatri 10 minuta.

2.

Paradajz iseći na kocke pa ga dodati da se krčka sa ostalim povrćem. Slajsovanu pršutu ubaciti kao cele komade ili možete da ih isečete na sitnije. Promešati i pobiberiti. Voditi računa oko slanoće jer će pršuta ispustiti svoju so i obogatiti jelo svojom aromom.

3.

Kada je povrće pustilo svoje sokove dodati i paradajz pire, malo peršuna i krčkati još koji minut. Servirati jelo u dubokom tanjiru i uz stari hleb uživati.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.