Beli kolač sa grizom i prelivom od bobičastog voća

9 namirnica <45min Srednje
  • griz 200 g
  • Jaja 4 kom
  • mleko 0.5 l
  • šećer 100 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • med 1 kašika
  • rum beli 1 dl
  • mix bobičastog voća 200 g
  • crveno vino 2 dl
1.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Dok se ona zagreva pomešati u dubljoj posudi griz, jaja, prašak za pecivo, beli rum i med. Sve dobro promešati. U kalupe za mafine sipati masu i peći 20 minuta. Kada je kolač ispečen, ostaviti ga sa strane da se prohladi.

 

2.

U manjoj šerpi rastopiti malo šećera i naliti crvenim vinom. Krčkati dok se preliv ne zgusne. Staviti bobičasto voće i skloniti sa strane.

3.

Na tanjir servirati kolač od griza koji ste okrenuli naopako tako da širi deo bude na tanjiru a uži deo gore. Preliti bobičastim voćem i dekorisati korom limuna ili limete.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.