Bogata salata sa pšenicom i paradajzom

11 namirnica >60min Srednje
  • Paradajz 2 kom
  • crveni luk glavica
  • Mocarela 100 gr
  • Carnex stišnjena šunka 200 g
  • pšenica belija 200 g
  • vinsko sirće 3 kašike
  • Maslinovo ulje 3 kašike
  • bosiljak veza
  • suvi origano prstohvat
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Pšenicu skuvati tako da zrna ostanu cela i budu hrskava. Mesnati deo paradajza iseckati na manje kockice, takođe i mocarelu. Crveni luk i i Carnex stišnjenu šunku u omotu iseći na rebarca.

2.

U duboku posudu sipati prethodno skuvanu pšenicu, potom dodati ostale sastojke, začiniti obilato maslinovim uljem i ostalim začinima. Dodati iscepkane listove bosiljka i origano i sve izmešati.

3.

Salatu servirati u dubokoj činiji ili u listovima radiča, po ukusu preko salate narendati parmezan sir.

salata

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.