Brza kus-kus salata

12 namirnica <15min Lako
  • kus kus 300 g
  • voda 0.5 l
  • crveni luk glavica
  • Carnex pileća prsa 200 g
  • žalfija veza
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • jabukovo sirće kašika
  • pomorandža 1 kom
  • orasi 100 g
  • suve brusnice 50 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Kus-kus potopiti u vrelu vodu, dodati maslinovo ulje i jabukovo sirće, so i biber i ostaviti da nabubri. Narandžu oguliti nožem, pa vaditi samo srce kriški bez opni i iseckati na manje komade. Carnex pileća prsa iseći na tanke štapiće, a luk na rebarca.

2.

U nabubreli kus-kus dodati sečene namirnice, potom žalfiju, prepečene orahe i brusnicu.

3.

Sve namirnice izmešati i servirati po ukusu.

brza-kus-kus-salata

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.