Brzi prebranac

11 namirnica <30min Lako
  • crveni pasulj 1 kg
  • crni luk 300 g
  • Beli luk 1 glavica
  • aleva paprika 1 kašika
  • Carnex svinjska mast 50 g
  • lovorov list 2 kom
  • fond 0,5 l
  • tucana ljuta paprika po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršunovo lišće 1 veza
1.

Crveni pasulj izručiti iz limenke, oprati i ocediti.

2.

Crni luk sečen na rebarca dinstati na Carnex svinjskoj masti sa lovorovim listom. Pred kraj dinstanja dodati beli luk, alevu papriku i ostale začine po ukusu. Tako udinstanom luku dodati pasulj, naliti fondom i ostaviti pet minuta da prokuva.

3.

Tako pripremljen prebranac preručiti u vatrostalnu posudu i zapeći u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.

brzi-prebranac

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.