Burito sa piletinom i pancetom

10 namirnica <45min Srednje
  • Tortilja 4 komada
  • pileći file 400g
  • pirinač 150g
  • Carnex panceta 100g
  • kim 1 kašičica
  • pelat dve konzerve
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • nana sveža po ukusu
  • limeta 1 kom
1.

Staviti pirinač da se kuva u vodi narednih 15 minuta. Za to vreme iseći pileći file na tanke šnite i grilovati ih 5-6 minuta dok ne porumene.

 

 

2.

U tiganju na par kapi ulja propržiti kim i dodati pirinač. Na sve to naliti paradajz pelat i krčkati na laganoj vatri 10 minuta. Posoliti i pobiberiti.

3.

U gril tiganju ili običnom tiganju grilovati pancetu dok ne dobije braonkastu boju. U istoj masnoći grilovati tortilje minut-dva.

4.

Tostirane tortilje premazati nadevom od pirinča, zatim poređati piletinu i pančetu. Urolati kao valjak sa zatvorenim bočnim stranama. Iscepkati nanu i iseći limetu. Služiti dok je toplo.



 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.