Čamčići od tikvica punjeni povrćem i mortadelom

14 namirnica >60min Teško
  • tikvica 8 srednjih
  • paprika 200 g
  • Mladi luk 200 g
  • patlidžan 200 g
  • šargarepa 100 g
  • celer 100 g
  • crveni kupus 200 g
  • Carnex mortadela
  • pelat 400 g
  • ruzmarin svež 1 grančica
  • menta sveža 1 veza
  • Beli luk 2 čena
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Tikvice oprati, odstraniti vrhove i preseći uzdužno pa potom izdubiti kašikom sredinu u obliku čamčića. Potom sve navedeno povrće iseći na kockice, kao i Carnex mortadelu.

2.

Sve povrće posebno prosotirati na malo maslinovog ulja sa grančicom ruzmarina. Povrće ne sme da pregori, već mora da ostane al dente (na zub) pripremljeno. Na preostaloj masnoći od sotiranja prokuvati pelat sa belim lukom i mirođijom, začiniti i izblendovati.

3.

Izdubljene čamčiće puniti miksom povrća i  mortadele pa preliti paradajz sosom. Sve kratko zapeći u zagrejanoj rerni. Pre služenja preliti maslinovim uljem i ukrasiti ostatkom sveže mirođije.

punjene-tikvice

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.