Češke knedle sa sosom od pečenja i Carnex dimljenim vratom

7 namirnica >60min Teško
  • meko brašno 250 g
  • mleko 160 ml
  • suvi kvasac kesica (7g)
  • šećer kašičica
  • so po ukusu
  • carnex dimljeni vrat 400 g
  • kocka za supu 1/2 kom
1.

U duboku posudu sipati brašno, suvi kvasac, šećer i so pa potom zagrejano mleko (mlako). Umesiti glatko testo i ostaviti na toplom oko sat vremena da naraste. Od testa napraviti 4 jufke u obliku valjka i svaku premesiti, potom ostaviti da narastu.

2.

U dublju širu šerpu sipati vodu, posoliti i preko nje razvući platnenu gazu. Kad voda proključa, na gazu stavljati u zavisnosti od veličine šerpe po dve jufke tako da između svake ima dovoljno mesta da narastu tokom kuvanja. Kuvati na pari poklopljene bez otklapanja 20 min. Kad se knedle prohlade seći na šnite oštrim nožem ili koncem.

3.

Carnex dimljeni vrat ispeći na zagrejanom tiganju pa na preostaloj masnoći propržiti kašiku brašna, potom doliti 2 dl zakuvane pileće supe (od kocke za supu) i sve izmešati. Ostaviti da prokuva i začiniti po ukusu.

4.

Na tanjir servirati šnite čeških knedli sa po dva slajsa dimljenog vrata, preliti obilato sosom i posuti peršunovim lišćem. Prijatno.

ceske-knedle

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.