Dimljena špic rebra - Recept Dražena Jakopovića

14 namirnica >60min Teško
  • Carnex dimljena rebra 1 kg
  • mast 2 kašike
  • celer 300 g
  • Krompir 2 kg
  • sir beli 200 g
  • šargarepa 200 g
  • tikvica 200 g
  • crni luk 250 g
  • šampinjoni 200 g
  • med po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • Bosiljak svež po ukusu
  • ruzmarin svež po ukusu
1.

Rebarca bariti oko 15-20 minuta, zatim ih ocediti i premazati medom i začinskim travama. Posoliti ako je potrebno. Vodu u kojoj su kuvana rebarca ostaviti za dolivanje. 

2.

Krompir dobro oprati i neoljušten naseći na kriške i pomešati sa povrćem koje smo isekli na listiće ili kocke po želji.

3.

Sve začiniti i staviti u pleh za pečenje zamašćen svinjskom mašću. Na vrh staviti rebarca i peći u rerni na 180 C oko 30 min. 

4.

Krompir i povrće isto začiniti začinskim biljem i tokom pečenja povremeno prelivati vodom koju smo ostavili od barenja rebaraca.

5.

Peći oko sat vremena, odnosno dok rebarca i krompir ne omekšaju.

dimljena-spic-rebra

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.