Domaće knedle od krompira

10 namirnica >60min Srednje
  • Krompir 1kg
  • brašno 200g
  • Jaja 1 kom
  • puter 50 g
  • prezle 150g
  • šljive 0,5kg
  • šećer 100 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Kisela pavlaka 200 g
  • so po ukusu
1.

Očišćeni krompir skuvati u blago posoljenoj vodi, potom ocediti pa propasirati. Krompir ostaviti da se kratko prohladi, pa dodati jaje, puter i polovinu brašna. Krompir testo umesiti da se dobije kompaktna masa. Po potrebi dodavati ostatak brašna.

2.

Testo razviti na površini posutoj brašnom, pa iseći 20 jednakih kvadrata. Na svaki stavljati po 2 polovine šljive ili nekog drugog punjenja po ukusu i preklopiti krajeve tako da se dobiju loptice.

 

3.

Knedle od krompira (loptice) kuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ostaviti da se kuvaju još par minuta.

4.

Na zagrejanom ulju kratko propržiti prezle, pošećeriti po ukusu i u tu masu dodavati pripremljene kuvane knedle. Kratko propržiti knedle i služiti tople sa dodatkom prezli i kiselom pavlakom po ukusu.

knedle

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.