Fritata sa mortadelom

11 namirnica <30min Lako
  • Jaja 4 kom
  • praziluk 1 kom
  • Carnex mortadela 200 g
  • paprika 1 kom
  • Paradajz 2 kom
  • grašak 100 g
  • puter 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 2 kašike
  • Salame i parizeri 1
1.

Iseći mortadelu na krupnije kocke i pržiti u tiganju na malo putera i ulja. Kada je mortadela promenila boju dodati praziluk, paradajz i grašak. Sve zajedno promešati, dodati papriku sečenu na tračice. Posoliti i pobiberiti. Dinstati 5 minuta.

2.

Umutiti jaja i preliti nadev u tanjiru, jednom promešati i ostaviti da se lagano zapeče jaje.

3.

Fritatu iseći i servirati uz kukuruzni hleb.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.