Gratinirana palačinka sa Delikates kareom i povrćem

12 namirnica >60min Lako
  • Jaja 4 kom
  • brašno 200 g
  • mleko 0,5 l
  • Ulje 50 ml
  • Carnex delikates kare 400 g
  • kisela voda 2 dl
  • šargarepa 1 kom
  • puterica 1 glavica
  • kačkavalj 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Šunke 1
1.

Umutiti brašno, 2 jajeta, mleko, ulje i kiselu vodu. Napraviti smesu za palačinke. Ostaviti da malo odstoji.

2.

Kada je masa odstajala, peći palačinke u nauljenom tiganju. Prohlađene palačinke filovati kačkavaljem, delikates kareom sečenim na štapiće i urolati kao sarmu – prvo bočne strane pa donju preko gornje. Stavljati palačinke u vatrostalnu činiju.

3.

Umutiti preostala jaja i mleko, posoliti i pobiberiti. Preliti preko palačinki i staviti u rernu da se zapeku 30 minuta na 200 stepeni.

4.

Oprati putericu, odvojiti listove i posuti seckanom šargarepom. Salatu služiti uz gratinirane palačinke.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.