Gratinirane tikvice

11 namirnica <30min Lako
  • tikvice 1 kg
  • pirinač 100 g
  • Carnex dimljena pečenica 200 g
  • crni luk 1 glavica
  • fond 2 dl
  • mleko 1 l
  • brašno 100 g
  • puter 100 g
  • parmezan 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Tikvice oprati, iseći na deblje kolutove i kratko izgrilovati na zagrejanom tiganju. Crni luk izdinstati, dodati pirinač i naliti ključalim fondom, poklopiti i ostaviti da pirinač apsorbuje fond.

2.

U dubokoj posudi otopiti puter, dodati brašno masu mešati dok ne nestane miris brašna (masa ne sme da zagori niti promeni boju). Naliti hladnim mlekom i mešati kuhinjskom žicom da se razbiju grudvice. Začiniti po ukusu i narendati parmezan.

3.

U vatrostalnu posudu na dno sipati pirinač, poravnati špatulom i preko slagati tikvice, preko njih opečenu hrskavu Carnex Dimljenu pečenicu koju smo prethodno izlomili. Sve preliti pripremljenim sosom, narendati ostatak sira i staviti u zagrejanu pećnicu da se peče.

gratinirane-tikvice

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.