Gril kobasica sa sirom sa tri vrste umaka i povrćem

12 namirnica >60min Teško
  • Carnex grill kobasica sa sirom 2 pakovanja
  • cvekla 2 komada
  • keleraba 2 komada
  • Jaja 2 komada
  • puter 100g
  • limun 2 komada
  • belo vino 2 dl
  • bbq sos 1 bočica
  • slatko ljuti sos 1 bočica
  • Ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Cveklu i kelerabu staviti da se peku zajedno u vatrostalnoj posudi 1 sat na 200 stepeni.
 

 

2.

Napraviti sos od limuna, senfa i belog vina. U manjoj posudi staviti senf da se malo zaprži na puteru. Kada je senf počeo da krčka naliti belo vino i limunov sok. Posoliti i pobiberiti i kuvati narednih 10 minuta dok se vino ne ukuva.

3.

U gril tiganju grilovati kobasice 5-6 minuta dok ne dobiju finu boju.

4.

Grilovane kobasice servirati uz pečeno povrće i sipati sos od vina i senfa, slatko-ljuti sos i bbq sos.









 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.