Gril kobasica u sosu od luka i bibera

9 namirnica <45min Srednje
  • Carnex grill kobasica 2 pakovanja
  • mešavina bibera 2 kašike
  • crni luk 1 glavica
  • šećer 1 kašika
  • konjak 1 dl
  • ruzmarin 1 grančica
  • morska so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Krompir 1 kg
1.

U dublji lonac staviti krompir da se skuva. Nakon 30 minuta izvaditi iz vode i ostaviti da se malo prohladi.

 

2.

Zagrejati tiganj i isečenu kobasicu ubaciti da se prži sa crnim lukom seckanim na rebarca. Nakon 2 minuta, ubaciti drobljenu mešavinu bibera i sipati malo šećera. Sve dobro promešati i sipati konjak. Flambirati i sačekati da alkohol ispari. 

3.

Kada je alkohol ispario i ostala divna aroma, staviti grančice ruzmarina i servirati na tanjir. Iseći krompir na polovine i poslužiti uz ukusnu kobasicu.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.