Grilovan kozji sir sa pancetom

9 namirnica >60min Srednje
  • tvrdi kozji sir 500 g
  • Carnex panceta 200 g
  • heljdino brašno 300 g
  • pšenično brašno 200 g
  • sveži kvasac 1 kom
  • šećer 1 kašičica
  • Maslinovo ulje 0,5 dl
  • so po ukusu
  • voda po potrebi
1.

U odvojenoj posudi izmrviti kvasac, dodati 1 dl mlake vode, šećer i dve kašike brašna. Sve izmešati i ostaviti da kvasac startuje oko 30 minuta. U dubokoj posudi izmešati sve suve sastojke, dodati startovan kvasac i sve umesiti u jednolično testo. Ostaviti na toplom da naraste pa potom peći u zagrejanoj pećnici.

2.

Carnex pancetu ispeći na vrelom tiganju da bude hrskava. Na preostaloj masnoći od pečenja grilovati kozji sir sečen na jednake komade.

3.

Sir i Carnex pancetu služiti na toplom hlebu od heljde prelivenom maslinovim uljem i začinskim travkama.

grilovan-kozji-sir

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.