Hladna salata od krastavca

13 namirnica <30min Lako
  • krastavac 4 kom
  • orasi 200 g
  • Carnex Budimska slajs 200 g
  • kozji sir po ukusu zameniti mladim kravljim sirom
  • pavlaka 200 g
  • crveni luk 1 kom
  • Kapar 10 kom
  • mirođija 1 veza
  • Maslinovo ulje 1 kašika
  • limun 1 kom
  • Beli luk po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
1.

Krastavce oprati, potom odstraniti krajeve, preseći uzduž i izdubiti sredinu. Izdubljeni središnji deo krastavca iseckati na manje komade.

2.

U posudi izmešati crveni luk sečen na rebarca, maslinovo ulje, beli luk, narendati koru od limuna i iscediti sok pa sve izmešati da luk omekša. Dodati izmrvljeni sir, pavlaku, prepečene, sitno iseckane orase i mirođiju. Sve izmešati i začiniti prema ukusu.

3.

U čamčiće od krastavaca stavljati pripremljen nadev, posuti preostalim orasima i služiti hladno sa prepečenim hlebom.

hladna-salata-od-krastavca

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.