Hleb od heljde sa povrćem i pečenicom

9 namirnica >60min Srednje
  • heljdino brašno 1 kg
  • spanać 200 g
  • paprika 2 kom
  • Carnex pečenica 200 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 3 kašike
  • Dimljeni program i slanine 1
1.

Zagrejati rernu na 170 stepeni i pripremiti manji pleh ili vatrostalnu činuju. U dubljoj posudi pomešati heljdino brašno, spanać, prašak za pecivo i so. 

 

2.

Pečenicu iseći na krupnije kocke i nju ubaciti u brašno. Naseckati papriku na kocke ili krupnije štapiće i ubaciti u istu posudu. Sve dobro pomešati i uz dodavanje vode i ulja formirati vlažno testo koje ćete preručiti u pleh.
 

 

3.

Pecite hleb 50 minuta. Kada je hleb ispečen poslužiti uz puter sa strane.

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.