Hrono mafini sa poširanim jajetom

9 namirnica <30min Srednje
  • raženo brašno 130 g
  • ječmeno brašno 50 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • ajvar 5 kašika
  • Jaja 7 komada
  • Carnex svinjska mast 1 kašika
  • Carnex suva svinjska pršuta 200 g
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • so po ukusu
1.

U dubljoj posudi penasto umutiti 3 jajeta pa potom izmešane i sjedinjene sve suve sastojke i na kraju Carnex svinjsku mast, ajvar i sitno sečenu Carnex suvu svinjsku pršutu. Sve lagano izmešati varjačom da volumen jaja ne bi pao.

2.

Masu preručiti u kalupe za mafine prethodno premazane svinjskom mašću i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

3.

U šerpici prokuvati litar vode pa smanjiti temparaturu tako da voda samo struji. Zatim, dodati kašiku sirćeta, napraviti vir varjačom i lagano iskrenuti jaje razbijeno u šolju ili posudu. Kuvati u zavisnosti od želje (rovito, meko, tvrdo kuvano).

hrono-mafini-sa-poširanim-jajetom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.