Juneći gulaš obogaćen gevirc miksom začina

13 namirnica >60min Srednje
  • goveđe meso 800 g
  • crni luk 400 g
  • Ulje 0,5 dl
  • lovorov list 2 kom
  • crvena paprika 10 g
  • brašno 10 g
  • paradajz pire 10 g
  • Carnex Dimljena slanina u omotu 60 g
  • kim pola kašičice
  • Beli luk 2 čena
  • peršunovo lišće jedna veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Na zagrejanom ulju dinstati crni luk i lovorov list, pa kad luk omekša dodati meso sečeno na jednake kocke i nastaviti sa dinstanjem. Dodati alevu papriku i paradajz pire, začiniti solju i biberom, pa meso posuti brašnom i izmešati. Meso po potrebi podlivati vodom da krčka.

2.

U avanu samleti kim, potom dodati beli luk i peršun i nastaviti mešanje, a potom dodati slaninu i sve izmešati u jednoličnu mazivu masu.

3.

Kad je meso na oko 90 % zgotovljenosti, izvaditi iz safta. Saft nekolio puta propasirati da se dobije jednolična masa bez grudvica, pa istoj dodati gulaš gevirc i nastaviti sa ukuvavanjem do željene gustine, doterati ukuse i vratiti meso.

4.

Gulaš po ukusu servirati u lepinji, sa prilogom od pire krompira ili palente. Takođe ukus i jačina gulaša se može ublažiti sa kiselom pavlakom. Prijatno.

juneci-gulas-obogacen-gevirc-miksom-zacina

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.