Kajgana zapečena na lisnatom testu sa alpskom salamom

10 namirnica <30min Lako
  • pogačice 4 komada
  • Jaja 4 komada
  • Carnex alpska salama 150g
  • Zelena salata 1 glavica
  • Beli sir 200g
  • grašak 150g
  • Čeri paradajz 10 komada
  • puter 50 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Zagrejati tiganj sa malo putera, kada se puter rastopi sipati umućena jaja i spremiti omlet. Preklopiti jednu stranu omleta na polovinu, pa kroz par sekundi preklopiti na četvrtinu, kao parče torte.

2.

U ključalu vodu staviti grašak da se skuva. Nakon 10 minuta izvaditi grašak i procediti.

3.

Iseći pogačice na polovine i izlomiti beli sir na komade, zatim staviti malo zelene salate i poređati alpsku salamu.

4.

Omlet nasloniti i dodati još malo salate, posuti barenim graškom, komadima sira i kojim čeri paradajzom sečenim na kriške.

Kajgana-zapecena-na-lisnatom-testu-sa-alpskom-salamom

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.