Kolač od bundeve

11 namirnica >60min Teško
  • bundeva 1 kg
  • suvo grožđe 100 g
  • konjak čašica
  • orasi 100 g
  • šećer po potrebi i ukusu
  • brašno 280 g
  • puter 125 g
  • Jaja 1 kom
  • šećer 80 g
  • so po potrebi
  • sladoled 200 g
1.

Bundevu očistiti i iseckati na manje komade. U tepsiju staviti mastan papir i na njega složiti bundevu (po ukusu pošećeriti), dodati orahe i suvo grožđe potopljeno u konjaku. Prekriti folijom i peći 30 min. na 180 stepeni.

2.

U puter na sobnoj temperaturi dodati šećer i mutiti dok se kristali šećera ne razbiju, potom dodati jaje i umutiti u krem. Dodati prosejano brašno i umesiti u čvrsto testo. Testo ostaviti da odstoji 45 min. u frižideru. Potom oklagijom razvući na širinu tepsije.

3.

Bundevu izvaditi iz rerne i preko nje razvući testo pa vratiti u rernu na oko još 30 min.

4.

Modlama vaditi kolač iz tepsije i služiti ohlađen sa sladoledom.

kolac-od-bundeve

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.