Kolač od urme

10 namirnica >60min Teško
  • urme 600 g
  • brašno 500 g
  • šećer 300 g
  • voda 0,5 l
  • soda bikarbona 1 kašičica
  • prašak za pecivo 1 kašičica
  • puter 125 g
  • neutralna pavlaka 0,5 l
  • šećer žuti 250 g
  • puter 250g
1.

Urme očistiti od koštica, potom ih potopiti u vreloj vodi uz dodatak kašičice sode bikarbone i ostaviti pola sata da odstoje.

2.

Tako potopljene urme izmiksovati štapnim mikserom, dodati brašno, šećer, prašak za pecivo i puter. Dobijenu masu izručiti u pleh i peći 40 minuta na 180 stepeni.

3.

U dublju posudu dodati neutralnu pavlaku, žuti šećer i puter i sve zajedno kuvati dok se ne dobije gusta homogena masa. Kolač služiti sa prelivom i kuglom sladoleda ili svežim bobičastim voćem.

kolac-od-urme

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.