Kolač sa jabukama, čokoladom i prelivom od malina

7 namirnica <45min Teško
  • Jabuke 1 kg
  • Keks drobljeni 200 g
  • čokolada 200 g
  • Maline 200 g
  • Jaja 5 kom
  • šećer žuti 100 g
  • limun 1 kom
1.

U dubljoj posudi izmrviti keks tako da bude i krupnijih komada. Ubaciti drobljenu crnu čokoladu za kuvanje i jaja. Sve dobro izmešati i staviti na papir za pečenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru 20 minuta.

2.

Kada je kora ispečena iseći je na šnite i preliti sokom od limuna. Dok se kora hladi jabuku iseći na polumesece i sa malo šećera karamelizovati. Sipati prvo malo šećera i kada krene da se topi ubaciti jabuke i lagano ih okretati. Šećer će se zalepiti za jabuke.

3.

U manju šerpu sipati sveže maline i 2 kašike žutog šećera. Kuvati preliv na laganoj vatri dok se maline ne ukuvaju.
 

4.

Na koru poređati jabuke, preliv sa strane i po par komada preostalih malina. Dekorisati svežim biljem.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.