Krem brule od sira

5 namirnica >60min Srednje
  • slatka pavlaka 1 l
  • žumanca 15 komada
  • šećer 100 g
  • vanila 1 kašičica
  • šećer žuti 100 g
1.

Umutiti žumanca sa slatkom pavlakom. Kada je pavlaka dobila lepu žutu boju i kremastu strukturu, dodati šećer i vanila ekstrakt.

2.

Uzeti posude za krem brule i premazati nauljenom četkicom unutrašnji deo posude. Zagrejati rernu na 160-180 stepeni.

3.

Sipati pripremljeni krem u posude, poređati ih u dublji pleh i naliti vruću vodu. Peći krem brule 40 minuta.

4.

Izvaditi krem brule iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. Sipati smeđi šećer i brenerom napraviti karamel poklopac. Izvaditi krem brule iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. Sipati smeđi šećer i brenerom napraviti karamel poklopac. 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.