Krompir sa punjenom rolovanom piletinom u panceti

10 namirnica >60min Teško
  • Krompir 1 kg
  • pileći file 600g
  • Mocarela 1 komad
  • suva šljiva 100g
  • suvi paradajz 3 komada
  • Carnex panceta 150g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 1 kašika
  • ruzmarin svež 2 grančice
1.

Pileće grudi otvoriti po dužini i malo izlupati tučkom. Tako izlupanu piletinu napuniti suvim paradajzom i suvom šljivom.

 

2.

Ubaciti mocarelu sečenu na štapiće i grančicu ruzmarina. Posoliti i pobiberiti.

3.

Na radnu površinu staviti pancetu poređanu jednu do druge i staviti piletinu preko. Urolati i staviti da se prži na laganoj vatri 20 minuta.

4.

Dok se meso prži staviti mladi krompir sa ruzmarinom i solju da se zapeče u rerni na 200 stepeni 30 minuta. Meso servirati sa krompirom i uživati u predivnom spoju ukusa.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.