Lazanja sa svinjskom pršutom, paradajzom, rikotom i spanaćem

12 namirnica >60min Teško
  • kore za lazanju 1 pakovanje
  • Paradajz 2 komada
  • Carnex pršuta 200g
  • spanać 200g
  • brašno 100g
  • mleko 400ml
  • puter 1 kašika
  • rikota 200g
  • ruzmarin svež po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 50ml
1.

Rastopiti puter sa malo ulja i sipati belo brašno. Pržiti brašno dok ne dobije lepu braonkastu boju. Sipati zagrejano mleko i naliti uprženo brašno i mešati konstantno. Smanjiti vatru i kuvati bešamel 15 minuta, ali voditi računa da ne zagori.

 

2.

Kada je bešamel skuvan, uzeti vatrostalnu činiju i sipati malo bešamela na dno. Zatim staviti koru, pa ponovo bešamel i ređati slajsove Carnex pršute, zatim svež spanać, rikotu i svež ruzmarin, staviti kolutove paradajza i preklopiti sledećom korom. Postupak ponoviti skoro do samog vrha. Poslednji fil je samo bešamel, rikota i pršuta. Kolut paradajza na samom kraju.

3.

Staviti lazanju da se peče u rerni na 180 stepeni narednih 50 minuta. Gotovu lazanju ostaviti da malo slegne par minuta i služiti dok je topla.

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.