Lazanje ’a la Carnex’

12 namirnica >60min Srednje
  • kore za lazanju 1 pakovanje
  • Carnex mesni preliv za špagete 1 kom
  • pasata 250 g
  • parmezan 200g
  • Jaja 2 kom
  • kačkavalj 100 g
  • mleko 0,5 l
  • brašno 30 g
  • puter 30 g
  • suvi origano po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U dubokoj posudi otopiti puter pa na njemu propržiti brašno, potom dodati mleko i napraviti gust sos (bešamel). Začiniti po ukusu, skloniti sa grejnog tela i dodati parmezan i jaja. Sve izmešati.

2.

U duboku posudu sipati Carnex mesni preliv za špagete i pasatu, pa sve zajedno zagrejati u mikrotalasnoj pećnici. Kad je masa zagrejana, izmešati, po potrebi doterati ukus.

3.

Dno vatrostalne činije prekriti sa bešamel sosom, potom slagati redom kore, potom Carnex mesni preliv za špagete, kore pa bešamel i preko njega kačkavalj i tako dok ne nestane kora. Poslednji red preliti bešamelom, narendati obilato kačkavalja i peći u zagrejanoj pećnici

4.

Služiti po ukusu sa kašikom milerama i posuti obilato sa parmezanom ili prelivene kečapom. Prijatno.

lazanje

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.