Mini burgeri sa zelenom zemičkom, jajetom na oko i pancetom

19 namirnica >60min Teško
  • brašno 500 g
  • kvasac 1/2 kesice
  • šećer 1 kašičica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 2 kašike
  • susam 1 kašika
  • spanać 200 g
  • Jaja 4 kom
  • juneće mleveno meso 600 g
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 1 čen
  • Senf 100 g
  • Kečap 100 g
  • Ajzberg salata 1 glavica
  • kiseli krastavac 5 kom
  • Carnex panceta 200 g
  • čedar sir 4 slajsa
  • Dimljeni program i slanine 1
1.

U dublju vanglu sipati brašno i so. Pomešati. Napraviti potkvasu od tople vode, šećera i kvasca.  Otopiti smrnuti spanać ili iseckati sitno sveži spanać.

2.

Pomešati spanać, brašno i nadošli kvasac. Mesiti i formirati veliku zelenu jufku. Ako je testo lepljivo dodavati brašno. Ostaviti da nadođe 1 sat. Premesiti i ponoviti proces.

3.

Formirati zemičke, premazati ih uljem i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

4.

U drugoj posudi izmešati mlevenu junetinu, dodati malo soli, bibera, kečapa, senfa, šećera, seckanog belog luka i crnog luka. Sjediniti i formirati loptice veličine manje pesnice.

5.

Propržiti pancetu sa svake strane dok ne porumeni. U istom ulju ispržiti 4 jajeta na oko. Na gril tiganju propržiti kuglice. Dok se prži, špatulom pritisnuti meso i formirati burger. Grilovati meso oko 5 minuta sa svake strane. Na samom kraju na vreli burger staviti čedar sir.

6.

Domaće zemičke iseći na pola, namazati puterom, zatim staviti ajzberg salatu, meso, sečene krastavčiće, pancetu, jaja na oko i preliti sa malo kečapa.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.