Mućkalica sa kulenom i piletinom u hlebu - Recept Zorana Kesića

12 namirnica >60min Teško
  • pileće grudi 600 g
  • crni luk 4 glavice
  • Paradajz 4 kom
  • paprika babura 4 kom
  • paradajz pire 1 kašika
  • Carnex kulen 150 g
  • Ulje 1 kašika
  • peršun 1 veza
  • šećer 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • stari hleb 1 kom
1.

Iseći piletinu na kocke i propržiti na ulju 4-5 minuta dok ne porumeni.

2.

Iseći crni luk na rebarca, papriku na kocke i paradajz na kocke.

3.

Kada je propržena piletina, izvaditi je u drugu posudu, a u istom tiganju pržiti kulen sečen na kocke par minuta. Ubaciti zatim crni luk, a posle par minuta papriku. Dinstati povrće sa kulenom nekoliko minuta, pa zatim dodati sečenu ljutu papričicu i paradajz.

4.

Promešati, posolitit i pobiberiti. Zbog kiseline dodati prstohvat šećera i kašiku paradajz pirea.

5.

Ubaciti prženu piletinu i sve zajedno kuvati narednih 20 minuta.

6.

Starom hlebu iseći gornji deo, izvaditi sredinu iz hleba i servirati mućkalicu u hlebu. Seckani peršun posuti preko.

muckalica_sa_kulenom_i_piletinom_u_hlebu

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.