Orada u kamenoj soli sa ribljom paštetom

11 namirnica >60min Teško
  • orada 1,200 kg (4 ribe)
  • so 2 kg
  • belanca 4 kom
  • Carnex riblja pasteta sa povrćem 200 g (4 kom)
  • ruzmarin 1 veza
  • limun 2 kom
  • Krompir 1 kg
  • blitva 2 veze
  • Beli luk 1 glavica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U duboku posudu odvojiti belanca od žumanaca i od istih ulupati čvrst šam. U tako dobijen šam od belanaca dodavati kašiku po kašiku soli dok se ne dobije jednolična čvrsta masa. Ostatak soli izručiti u tepsiju i od nje napraviti posteljinu za ribu.

2.

Prethodno očišćenu i opranu ribu napuniti nadevom od Carnex Riblje paštete sa povrćem, svežeg peršuna, ruzmarina i kriški limuna. Ribu potom složiti na posteljinu od soli.

3.

Ribu prekriti sa prethodno pripremljenom masom od belanaca i soli tako da sa svih strana bude obavijena solju. Ribu staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 200 stepeni i peći 45 minuta.

4.

Uz tako pečenu ribu služiti dalmatinsko varivo pripremljeno od navedenih namirnica. Prijatno.

orada-u-kamenoj-soli-sa-ribljom-pastetom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.