Palenta na domaćinski način

10 namirnica <30min Srednje
  • kukuruzni griz 200 g
  • voda 8 dl
  • puter 50 g
  • tvrdi kravlji sir 200 g
  • Carnex panceta 100 g
  • carnex srpska kobasica 300 g
  • Paradajz 200 g
  • ajvar 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U ključalu posoljenu vodu dodati puter, potom palentu i masu mešati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Tako dobijenoj masi dodati izdrobljeni sir i sve izmešati.

2.

Carnex Srpsku kobasicu ispeći na zagrejanom tiganju uz dodatak Carnex pancete. Paradajz takođe izgrilovati.

3.

Na tanjiru služiti kuvanu palentu sa Carnex Srpskom kobasicom, Carnex pancetom, grilovanim paradajzom i ajvarom. Uz jelo poslužiti kiselo mleko. Prijatno

palenta-na-domacinski-nacin

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.