Paradajz, patlidžan sa pršutom i maslinama

10 namirnica <30min Lako
  • Paradajz 500 g
  • patlidžan 2 kom
  • Carnex pršuta 200 g
  • masline kalamate 100 g
  • Beli luk 3-4 čena
  • Tost hleb 1 manje pakovanje
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

U gril tiganju ili običnom tiganu izgrilovati patlidžan sečen na tanke šnite debljine do pola santimetra. Grilovati sa svake strane po 15 sekundi na malo maslinovog ulja. Kada je patlidžan grilovan, staviti tost hleb da se blago zagreje.

2.

Iseći paradajz na kolutove i beli luk na krupnije komade.

 

3.

Postaviti tosti hleb na dno tanjira, zatim poređati kolutove paradajza preko. Od grilovanog patlidžana formirati fišeke. Isto to i uraditi sa pršutom.

4.

Fišeke od patlidžana ispuniti maslinama. Dekorisati svežim biljem i dodati maslinovo ulje i malo bibera.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.