Pasta od kruške, buđole i brokolija - Recept Milana Kalinića

11 namirnica <30min Srednje
  • taljatele 450 g
  • kruška viljamovka 2 kom
  • Beli luk 1 čen
  • brokoli 400 g
  • rokfor sir 200 g
  • belo vino 1 dl
  • Carnex buđola 250 g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • nana sveža 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Sipati vodu u dublji lonac za pastu.

2.

Na malo maslinovog ulja propržiti buđolu par minuta. Dodati seckani beli luk.

3.

Čim beli luk zamiriše naliti belim vinom, prodinstati 3 minuta uz dodavanje brokolija sečenog na polovine. Dinstati još koji minut. Ubaciti kockice kruške viljamovke.

4.

Skuvati taljatele da budu al dente (7 minuta).

5.

Skuvanu testeninu sjediniti sa sosom. Izlomiti rokfor sir i nacepkati sveže listove nane.

6.

Posoliti i pobiberiti i servirati i jesti toplo.

pasta-od-budjole

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.