Pasta sa čajnom kobasicom i šampinjonima

13 namirnica <10min Lako
  • penne rigata 400g
  • Carnex čajna kobasica 200g
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 3 čena
  • paradajz pire 1 kašika
  • pelat 1 konzerva
  • Bosiljak svež 1 veza
  • parmezan 150g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • tamni sampinjoni 200g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

U duboki lonac sipati vodu i malo soli. Kada provri staviti pene da se kuvaju.

 

2.

Iseckati crni luk na rebarca i beli luk na sitne kocke. Prodinstati luk na malo maslinovog ulja. Nakon par minura dodati čajnu kobasicu i propržiti je.

 

3.

Iseckati tamne pečurke na polovine i prodinstati 5 minuta. Dodati paradajz pire i pelat.

4.

Posoliti i pobiberiti i spojiti nadev sa pastom koju ste kuvali 7 minuta. Sve zajedno promešati i servirati sa parmezanom i bosiljkom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.