Patlidžan orli sa salsom od paštete i povrća

15 namirnica <30min Srednje
  • patlidžan 1 kg
  • Jaja 2 kom
  • kisela voda 0,5 dl
  • mleko 0,5 dl
  • pivo 1 dl
  • brašno 300 g
  • Paradajz 2 kom
  • crveni luk 1 glavica
  • peršun 1 veza
  • Carnex pašteta sa šunkom 1 kom
  • čili papričice 2 kom
  • krastavac 1 kom
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
1.

Patlidžan oprati, potom iseći na štapiće jednake debljine i blago posoliti da se odgorči. U duboku posudu dodati dva žumanca, potom pivo, vodu i mleko i sjediniti masu. Dodati brašno i mešati dok se ne razbiju grudvice i kašikom dodavati postepeno čvrsto umućen šam od belanaca.

2.

Patlidžan osušiti, potom uvaljati u brašno i nakon toga u pripremljenu orli masu. Pržiti u dubokom ulju i slagati na posudu obloženu ubrusom da se ocedi višak masnoće.

3.

Povrće iseckati na sitne kockice, pomešati sa Carnex paštetom sa šunkom i začiniti po ukusu.

4.

Patlidžan orli služiti sa dobro ohlađenom salsom od Carnex paštete sa šunkom i povrća. Prijatno.

patlidzan-orli

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.