Pilav sa povrćem i Carnex mortadelom Šampion

10 namirnica >60min Srednje
  • pirinač 200 g
  • crveni luk 1 glavica
  • paprika babura 1 kom
  • tikvica 1 kom
  • šargarepa 1 kom
  • celer 2 kom
  • Carnex mortadela šampion 200 g
  • povrtni fond 1 l
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U posudi izdinstati sitno seckan crveni luk, potom dodati redom šargarepu, celer, papriku i tikvice. Namirnice udinstati pa pred kraj dodati Carnex mortadelu Šampion sečenu na jednake kockice kao i povrće.

2.

U odvojenoj posudi skuvati pirinač do 60 posto u povrtnom fondu, potom dodati prethodno zgotovljenu masu i sve izmešati.

3.

Pilav preručiti u vatrostalnu posudu, po potrebi doliti jos fonda da namirnice ogreznu i kratko zapeći u zagrejanoj pećnici.

4.

Namirnice u posudi pre pečenja moraju imati dovoljno tečnosti, u protivnom će izgoreti prilikom pečenja.

pilav-sa-povrcem

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.