Pileći file u aromatizovanom testu

14 namirnica >60min Srednje
  • pileći file 800 g
  • Carnex suva svinjska pršuta 200 g
  • Jaja 2 kom
  • belo brašno 100 g
  • mleko 0,2 dl
  • kari kašičica
  • mirođija veza
  • peršun veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • čili prah po ukusu
  • Krompir 1 kg
  • puter 100 g
  • mleko 1 dl
1.

Pileći file iseći na jednake šnicle i svaku izlupati.

2.

Od brašna, jaja i mleka napraviti masu gušću od mase za palačinke. Masi dodati kari i čili prah, potom mirođiju i peršun sitno sečen. Začiniti solju i biberom po ukusu.

3.

Pileći file uvaljati u brašno, pa potom u pripremljenu masu peći u zagrejanom tiganju. Temperatura mora biti umerena da masa ne bi gorela, a meso se jednako ispeklo.

4.

Od krompira napraviti pire krompir i služiti uz pripremljeno meso. Prijatno.

pileci-file

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.