Pire od celera i krompira sa komadima proprženog nareska i mocarelom u kaseroli

11 namirnica >60min Srednje
  • celer štap i koren 2 komada
  • Krompir 3 komada
  • Carnex mesni narezak 4 komada
  • Mocarela 200g
  • mleko 3 dl
  • Jaja 2 komdada
  • brokoli 1 manji cvet
  • puter 100g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Paštete, namazi i naresci 1
1.

Staviti da se kuva u vodi očišćeni koren celera i krompir sečen na manje kocke. Kuvati dok povrće ne omekša. Nakon 20-30minuta skloniti sa strane. Procediti vodu, staviti puter i so i gnječilicom ispasirati i napraviti pire.

2.

Sipati pire u vatrostalnu činiju i dodati cvetove brokolija.

3.

U tiganju par minuta grilovati narezak sečen na krupnije komade.

4.

Jaja umutiti i preliti preko pirea, staviti komade mocarele i poređati grilovani narezak.

Staviti činiju u rernu da se zapeče na 200 stepeni, 25 minuta. 

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.