Pohovane viršle

12 namirnica <30min Lako
  • Carnex delikates viršla 400 g (2 pakovanja)
  • Jaja 3 komada
  • pšenično brašno 150 g
  • kukuruzni griz 150 g
  • mleko 2 dl
  • Ulje 0,5 dl
  • šećer 2 kašičice
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • parmezan rendani 50 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • drvca za ražnjiće
1.

Carnex delikates viršle osušiti ubrusom, potom preseći na polovine ili trećine i nabosti na ražnjiće.

2.

U posudi izmešati sve suve sastojke. Potom u drugoj posudi izmešati jaja, dodati ulje i mleko i tako pripremljenu masu dodati suvim sastojcima i sve dobro izmešati. Masu ostaviti da odstoji 30 minuta. Masa mora da bude gušća od mase za palačinke.

3.

U dubljoj posudi zagrejati ulje na srednjoj temparaturi. Potom viršle uranjati u pripremljenu masu tako da budu prekrivene sa svih strana. Viršle uroniti u zagrejano ulje i okretati da bi se masa jednako ispekla sa svih strana do zlatno-žute boje. 

pohovane-viršle

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.