Poširano jaje na grilovanoj alpskoj salami sa namazom od vlašca

10 namirnica <10min Lako
  • Carnex alpska salama 200 g
  • Jaja 4 kom
  • sirće 1 kašika
  • blitva 1 veza
  • Mileram 100 g
  • vlašac 1 veza
  • zeleni biber
  • Ulje 1 kašika
  • Čeri paradajz 100 g
  • Salame i parizeri 1
1.

Na vrlo malo ulja grilovati kolutove alpske salame. Kada dobiju lepe braonkaste šare skloniti sa strane.

2.

U manju šerpu sipati vodu i sirće i čekati da provri. Kutlačom mešati vodu da se napravi mali vrtlog i sipati jaje da se pošira. Nakon 20 sekundi izvaditi jaje iz vode malom cediljkom i staviti na led.

3.

Mileram pomešati sa zelenim biberom i vlašcem. Blitvu obariti u istoj vodi gde ste poširali jaja.

4.

Parče integralnog hleba namazati mileramom, poređati polovine čeri paradajza i staviti blitvu pa zatim alpsku salamu, postupak ponoviti još jednom i staviti poširano jaje preko. Malo ga bocnuti i gledati kako se čarolija sliva niz ovako ukusan sendvič.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.