Potaž od brokolija sa brusketima

14 namirnica >60min Srednje
  • brokoli 600 g
  • praziluk 150 g
  • povrtna supa 5 dl
  • Beli luk 2 čena
  • peršun 1 veza
  • puter 100 g
  • Maslinovo ulje
  • limun 1 komad
  • Carnex čajna kobasica
  • Baget 1 komad
  • Paradajz 100 g
  • gorgonzola 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Na otopljenom puteru prodinstati praziluk, jedan čen protisnutog belog luka pa dodati oprane i iscepkane cvetiće brokolija, sečen peršun i naliti povrtnom supom. Sve kratko kuvati, izblendovati u jednoličnu masu i začiniti po ukusu.

2.

Baget iseći na jednake bruskete pa ih složiti na pekarski papir i kratko zapeći u zagrejanoj pećnici. Bruskete dok su još vruće natrljati belim lukom, preliti sa par kapi maslinovog ulja i preko njih složiti Carnex čajnu kobasicu i paradajz.

3.

Potaž ukrasiti peršunom i služiti zajedno sa brusketima.

potaž-od-brokolija-sa-brusketima

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.