Profiterole sa sirom, povrćem i Carnex Delikates kareom

8 namirnica <30min Lako
  • brašno 100 g
  • Ulje 1 dl
  • voda 1 dl
  • Jaja 5 kom
  • Carnex delikates kare
  • sir za mazanje 100 g
  • krastavac 100 g
  • ajvar 100 g
1.

U duboku posudu sipati vodu i ulje, prokuvati pa potom prosejati brašno u posudu i sve mešati na zagrejanoj ringli dok se masa ne počne odvajati od ivica posude. Ostaviti da se prohladi, potom dodavati jedno po jedno jaje i sve konstantno mešati dok se ne dobije jednolična masa. Masu kašikom slagati na pekarski papir i peći u zagrejanoj rerni dok profiterole ne porumene.

2.

Pečene profiterole seći na pola, puniti mešavinom sira, Carnex Delikates karea u omotu i sitno seckanih krastavaca.

3.

Na tako napunjene profiterole staviti kašiku ajvara i prethodno skinut poklopac. Prijatno.

profiterole-sa-sirom-povrcem-i-carnex-delikates-kareom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.