Prolećne rolnice

14 namirnica >60min Srednje
  • kore za pitu 1 pakovanje
  • gustin 1 kašika
  • Ulje 0,5 l
  • crveni kupus 200 g
  • celer 200 g
  • praziluk 100 g
  • šargarepa 200 g
  • sojine klice 200 g
  • Carnex pileća prsa 200 g
  • soja sos 2 kašike
  • ojster sos 1 kašika
  • đumbir po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
1.

Na zagrejanom ulju posebno dinstati prvo praziluk, potom ostalo povrće sečeno na tanke štapiće. Na kraju dodati proceđene i oprane sojine klice. Sve zajedno začiniti po ukusu soja sosom, ojster sosom i ostalim začinima. Ostaviti masu da se prohladi.

2.

Kore za pitu iseći na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine kore. Potom krajeve dobijenih kvadrata premazati mešavinom vode i skroba. Na jedan ćošak kvadrata staviti pripremljenu masu, zaviti dva puta, potom preklopiti druga dva kraja i nastaviti rolovanje.

3.

Tako pripremljene rolnice pržiti u dubokom zagrejanom ulju dok ne porumene. Služiti sa slatko ljutim sosom ili nekim drugim sosom prema ukusu. Prijatno.

prolecne-rolnice

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.