Punjena piletina sa alpskom salamom i belim sirom

11 namirnica <45min Srednje
  • pileći file 600g
  • brašno 100g
  • Jaja 3 komada
  • ulje za prženje 2 dl
  • Carnex alpska salama 200g
  • Beli sir 100g
  • Majonez 100g
  • kiseli krastavac 3 komada
  • mirođija 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Uzeti pileći file i položiti na dasku. Tankim oštrim nožem napraviti udubljenje počev od gornjeg debljeg dela ka užem tanjem delu.

2.

Ubaciti štapiće alpske salame i belog sira. Posoliti i pobiberiti.

3.

Umutiti jaja i spremiti korn fleks i brašno za paniranje. Prvo piletinu uvaljati u brašno, zatim u jaja i korn fleks.

4.

Sipati ulje i zagrejati ga dobro. Staviti piletinu da se prži u ulju narednih 10 minuta uz okretanje.

5.

Dok se piletina prži, iseckati mirođiju i kiseli krastavac. Ubaciti u činiju malo majoneza, zatim seckano povrće i sve dobro promešati. Kada je piletina gotova, staviti da se procedi i servirati uz umak.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.