Punjeni bareni krompir sa dipom od dimljene paprike

11 namirnica >60min Srednje
  • Krompir 1 kg (četiri krompia srednje veličine)
  • Carnex kulen 200 g
  • Mladi luk jedna veza
  • koziji sir 200 g
  • grčki jogurt 2 dl
  • dimljena mlevena paprika 10 g
  • Maslinovo ulje jedna kašika
  • Carnex panceta
  • origano svež po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Krompir staviti u hladnu vodu i skuvati vodeći računa da se ne raspadne. Krompiru odseći donji deo tako da može da stoji uspravno pa potom izdubiti sredinu.

2.

Na zagrejanom ulju kratko propržiti mladi luk, potom dodati sitno seckan kulen i kratko propržiti. Tako dobijenu masu dodati izdrobljenom kozijem siru i začiniti po potrebi. Tako pripremljenom masom puniti krompir.

3.

Napunjeni krompir obmotati slajsovima slanine i peći u zagrejanoj pećnici.

4.

U dubokoj posudi izmešati grčki jogurt, svež origano, maslinovo ulje i dimljenu papriku. Sve po potrebi začiniti solju i biberom.

punjeni-bareni-krompir-sa-dipom-od-dimljene-paprike

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.