Punjeni ćureći file sa sosom od kikirikija

11 namirnica >60min Teško
  • ćureći file 1 kg
  • dimljeni sir 200 g
  • Carnex mesni narezak 300 g
  • paprika 2 kom
  • celer 1 kom
  • šargarepa 3 kom
  • kikiriki 100 g
  • puter od kikirikija 2 kašike
  • pavlaka 3 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Ćureći file iseći na šnicle, pa ih potom izlupati kuhinjskim čekićem. Povrće seći na jednake štapiće, sir i Carnex mesni narezak takođe. Ćureće šnicle puniti dobijenom masom, rolovati pa potom ispeći na zagrejanom tiganju sa svih strana jednako.

2.

Kikiriki izručiti u kuhinjsku krpu i izdrobiti na sitnije komade oklagijom. Tako dobijeni kikiriki kratko opeći na zagrejanom tiganju, naliti pavlakom i dodati puter od kikrikija. Začiniti po ukusu.

3.

Ispečene rolovane šnicle preliti sosom. Prijatno.

punjeni-cureci-file-sa-sosom-od-kikirikija

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.