Ravioli punjene spanaćem i šunkom u krem sosu od šargarepe i šafrana

9 namirnica <45min Srednje
  • brašno 100 gr
  • Jaja 1 kom
  • spanać 150 gr
  • Carnex specijal šunka 150 gr
  • šargarepa 2 kom
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Šunke 1
1.

Umešati brašno i jedno jaje sa vrlo malo soli. Mesiti dok se ne dobije kompaktno testo. Staviti ga u frižider da odleži 30 minuta.

2.

Potopiti šafran u vrelu vodu i ostaviti da odstoji sa strane. Dok šafran ne pusti svoju aromu, iseckati spanać, šunku i ubaciti malo rikote. Sve pomešati i pripremiti za spremanje raviola.

3.

Razvući testo što tanje možete, iseći ga na trake 4 santimetra. Premazati ga žumancetom i staviti na nekoliko pozicija masu za punjenje. Preklopiti sa drugom korom i pritisnuti prstima da bi se sav vazduh izbacio kako se ne bi otvorio prilikom kuvanja. Iseći reckavim nožem i odvojiti jedne od drugih.

4.

Staviti vodu da prokuva za raviole. U manjoj šerpi na maslinovom ulju propržiti rendanu šargarepu. Nakon par minuta dodati vodu sa šafranom. Sipati neutralnu pavlaku i ukuvati 4-5 minuta.

5.

Servirati sos na dnu tanjira, začiniti ga i preko dodati raviole. Posuti uljem i dodati malo mladog luka.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.